<= Till Startsidan  
 
amethyst
Ametisten är en ädelsten, en purpur- till violettfärgad variant av mineralet kvarts. Den är den mest populära av kvartserna. Namnet kommer från grekiskan och betyder oberusad.
Ametist har används i alla fall sedan vikingatiden och sejs minska mentala spänningar, framkalla läkande drömmar, förhindra överdriven eftergivenhet, uppmuntra till livsändring och uppmuntra till att bryta dåliga vanor.
De forntida grekerna trodde Amethyst skyddade dem mot berusning och passion.
rosequarts

Rosenkvarts är en ädelsten som säjs ha stora krafter över kärleken (en kärlekssten).
Den associeras ofta med hjärtsjackra som en kärlekskrystall. Den säjs bringa kärlek och medkänsla in i ens liv. Den säjs också läka brustna hjärtan. Rosenkvartsen säjs inspirera till ett lugnt och ett harmoniskt kärleksliv, den säjs också bidra till lojalitet i långa kärleks relationer.

pärla Pärlor: Visdom genom erfarenhet, skyndar på ens karma, säjs skapa kärläks förhållanden.
Ofta används pärlor till kärläks smycken (charms) och smycken för läkning. Pärlor säjs skydda mot brand och ondska.
Pärlor säjs bringa lycka till de som är födda under kräftans stjärntäcken.
månsten

Månsten: Stimulerar till kärlek och passion, säjs bringa lyckliga erfarenheter till de som är känsliga. Månsten används i delar av värden som en lyckosten och för att föra kärlekspar som har gått isär samman igen.
Bär en ring med månsten för att bringa din själsfrände till dig. Bär något smycke med månsten för att bringa lycka och för att förhindra nervositet.
Månsten säjs ha starka krafter hos de som är födda under kräftans stjärntecken.

onyx

Onyx (separationens sten): Kan användas när man vill avsluta ett icke önskvärt förhållande.
Onyx har kraften att absorbera starka känslor hos en själv och repellera starka känslor riktade emot enn från andra personer. Svart onyx tillhandahåller styrka till den som bär den i tider av mycket stress.

safir Safir: Symboliserar ärlighet, harmoni, fred och trohet. Safir är det perfekta valet till en förlovningsring. Om en man ger sin hustru ett smycke med safir på deras bröllopsdag, så säjs det att detta ger en försäkran till ett fortsatt lyckligt äktenskap.  
topaz Topas: Symboliserar en ny början, vänskap och trohet. På många ställen på jorden ges ett smycke av topas mellan vänner för att säkra ett långt vänskap.
Topas säjs stimulera intellektet, öka modet, ge lycka, ge långt liv, ge skönhet och höja intelligensen.
Topas säjs skydda mot skador och attacker.
Topas ger god lycka om den bärs av de som är födda i november.
rubin

Rubin (stenen för tillfredställelse): Symboliserar framgång, devotion och integritet.
Forntida historier säger att rubinen har kraften att förena personer med kärleksgnabb.
En förlovningsring med en rubin utrycker passion och hjärtats löfte. Rubinen säjs ge ett lugnt sinne, stimulera kärlekslivet och tar bort onda och orena tankar. Rubinen säjs också kunna förvisa saktmod och förhindra mardrömmar.
En hjärtformad rubin säjs kunna attrahera kärläk om den bärs över hjärtat i en sammetspåse fylld med snäckskal.
Rubinen ger lycka till de som är födda i lejonets täcken.

jade

Jade: Symbolen för lugnhet och visdom, jade har Yang energi.
Seriösa spelare speciellt de som spelar på hästar betraktar jade som en lyckosten.
Även om vissa astrologer menar att jade kan ge dålig lycka till de människor som är födda under skyttens eller tvillingarnas stjärn tecken, så är jade betraktad som en lyckosten över hela världen.
Jade är helig för den kinesiska gudinnan över läkning och förskoning (Kuan Yin).
Jade säjs kunna förhindra mardrömmar, läka sjukdomar och förlänga livet.
Bär en fjäril gjord av jade för god lycka. En staty gjord av jade placerad i ditt fönster eller trädgården säjs kunna avvärja blixtnedslag. Men den säjs också ge visdom när man utvärderar frågor och problem.

aquamarine

Aquamarine (modets sten): Symboliserar skönhet, ärlighet och lojalitet. Legenden säjer att om man bär örhängen med aquamarine så vill detta bringa kärlek och tillgivenhet in i ditt liv.
Det säjs att aquamarine kan återväcka kärleken i ett långt gånget äktenskap.
Ett smycke gjord av aquamarine är en utmärkt gåva på bröllopsdagen pga. Att aquamarine har en lugnande påverkan så att det gifta paret kan lösa problem som kanske finns i deras äktenskap och för att försäkra ett långt och lyckligt äktenskap.

diamant Diamant (oskuldens stens): Diamant är den traditionella symbolen för kärlek allt sedan de forntida grekerna. Diamant symboliserar fred, trohet, oskuld och sinnesro. En gång i tiden trodde man att bäraren av ett diamant smycke gav han/henne kraften att charma och attrahera andra.
En gång i tiden trodde man också att kärkäkens åder rann direkt från hjärtat till tippen på det tredje fingret på vänster hand., där vi i dag bär våra vigselringar.
Myter från forntiden påstår att på cupids pilar (kärlekens gud) var spetsen gjord av diamanter, och kastade en förtrollelse av passion som inget annat kunde jämföras med.
Diamanter bringer lycka till en person som är född under väduren tecken. Diamanter skyddar mot mardrömmar och ondska under sömnen. Diamanter säjs även kunna balansera ens inre energi, ge självsäkerhet, ge visdom och själv medvetenhet.
opal

Opal (Cupids sten) eller (Hoppets sten): Opal säjs bringa passion, kärläk och stimulerar till emotionellt uttryck för någons känslor.

peridot Peridot (En gåva från solen): Peridot säjs hjälpa oss med våran inre spiritualitet, utveckla våran inre syn och kraften att se in i framtiden. Peridot säjs också fria bäraren från svartsjuka och motverka negativa känslor.  
lapislazuli

Lapis Lazuli (Trohetens sten): Hjälper bäraren att vara snällare, hjälpsam och spirituell samstämd. Lapis Lazuli används ofta för att attrahera kärläk, den används ofta till kärläks formler och för att avvärja negativa influenser. Lapis Lazuli var den heliga stenen till gudinnorna Aphrodite, Venus och Isis.

rhodochrosite Rhodochrosite: Inspirerar till förlåtelse och läker ens känslor. Säjs också bringa kärlek in i ens liv.

 

 
   
  <= Till Startsidan